• Αρώματα

  Το άρωμα είναι ένα συναρπαστικό μίγμα τέχνης και επιστήμης, μία δημιουργία που απευθύνεται τόσο στις αισθήσεις όσο και στα συναισθήματα και επηρεάζει το σώμα αλλά και το πνεύμα μας.

  Ο δημιουργός του είναι ένα άτομο με πολύ ευαίσθητη και εκπαιδευμένη αίσθηση οσμής, που συχνά καλείται «η μύτη». Αναμιγνύει συστατικά από μία παλέτα 5000 διαφορετικών «οσμών». Τα συστατικά προέρχονται είτε από τη φύση, όπως η φλούδα του  λεμονιού ή τα πέταλα των λουλουδιών, είτε από εξειδικευμένα εργαστήρια  που συνθέτουν νέες ουσίες με τεχνολογίες αιχμής. Ο δημιουργός του αρώματος μελετά τις τάσεις, τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των καταναλωτών, αναζητώντας διαρκώς νέες πηγές έμπνευσης σε ένα ασυνήθιστο λουλούδι, στα φρέσκα φρούτα, στα εξωτικά μπαχαρικά.

  Από τα 170 νέα αρώματα που κυκλοφορούν ετησίως, μετά από λίγα χρόνια μόνο λίγα επιβιώνουν, λόγω της συνεχούς αλλαγής στις ανάγκες και τις αντιλήψεις μας. Ο ανθρώπινος παράγοντας, η εμπειρία, η καλλιτεχνική έμπνευση και η καινοτομία είναι όλα απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία.

  • Το άρωμα και το δέρμα

   Η μυρωδιά είναι τρόπος επικοινωνίας. Ένα καλό άρωμα, φρέσκο ή έντονο, γλυκό ή πικάντικο, ανάλογα με το γούστο και τη συναισθηματική μας κατάσταση, μας συνοδεύει μέρα και νύχτα και γίνεται μέρος της ταυτότητάς μας. Τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά σε κάθε άτομο, κάτι που εξαρτάται από τη γενετική μας ταυτότητα αλλά διαφοροποιούνται και στο ίδιο άτομο με τις ορμονικές αλλαγές και την ηλικία. Η διάρκεια του αρώματος εξαρτάται, μεταξύ άλλων παραγόντων, από τον τύπο του δέρματος.

  • Το άρωμα στα προϊόντα

   Το άρωμα είναι ένα από τα σημαντικά συστατικά σε κάθε καλλυντικό προϊόν καθώς προσδιορίζει την ταυτότητά του και το κάνει ελκυστικό. Η συγκέντρωση του αρώματος, η συμβατότητα και η ενσωμάτωσή του στα υπόλοιπα συστατικά, η διάρκεια και η απόδοσή του αποτελούν μία συνεχή πρόκληση για τον υπεύθυνο ανάπτυξης των συνταγών.

  • Αρώματα και Αλλεργία

   Αλλεργικές αντιδράσεις που οφείλονται σε συστατικά ενός αρώματος είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να συμβούν. Το κλειδί είναι να διαβάσετε προσεκτικά τις ετικέτες των καλλυντικών, ειδικά αν είχατε ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων. Αν έχετε κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση σε ένα προϊόν, είναι σημαντικό να δείτε έναν ειδικό για να διαπιστώσετε αν πρόκειται για αλλεργία ή για κοινό ερεθισμό.

   Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό για τα Καλλυντικά, όλα τα καλλυντικά περιλαμβάνουν στην ετικέτα τους τον κατάλογο των αλλεργιογόνων συστατικών έτσι ώστε ένα άτομο, το οποίο έχει ήδη διαγνωστεί με μια συγκεκριμένη αλλεργία, να μπορεί να επιλέξει εάν θα χρησιμοποιήσει ή όχι το προϊόν.

 • Προϊόντα Μακιγιάζ

  Το μακιγιάζ εμφανίζεται στην πρώτη αιγυπτιακή δυναστεία (3100-2907 π.Χ.), όπου χρησιμοποιείται ένα είδος αλοιφής για να διατηρηθεί το δέρμα ελαστικό, ενυδατωμένο και χωρίς ρυτίδες, στο ακραίο κλίμα της περιοχής. Σήμερα, χάρη στην επιστημονική έρευνα και την αυστηρή ρύθμιση, τα καλλυντικά για το μακιγιάζ του προσώπου, των ματιών και των χειλιών είναι πιο αποτελεσματικά, ποικίλα και ασφαλή από ποτέ.

  • Το μακιγιάζ στο πρόσωπο

   Η βάση μακιγιάζ ταιριάζει με το δέρμα και κρύβει τις ατέλειες. Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι με τον τύπο δέρματος:

   • Βάση με έλαιο, κατάλληλη για την ξηρή επιδερμίδα.
   • Βάση με νερό που προσαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος.
   • Βάση χωρίς λάδι (συνήθως με σιλικόνη), κατάλληλη για λιπαρή επιδερμίδα
   • Αφυδατωμένη βάση με λιπαρές ουσίες και κεριά, ανθεκτική στο νερό, κατάλληλη για πλήρη κάλυψη ή καλλιτεχνική χρήση.

   Όλες περιλαμβάνουν χρωστικές ουσίες για να τονίσουν την επιδερμίδα. Συχνά, περιέχουν ταλκ για μαλακότερη υφή ενώ άλλες περιέχουν παράγοντες διαβροχής που ωφελούν το ξηρό δέρμα το χειμώνα. Μπορεί επίσης να περιέχουν αντηλιακά φίλτρα για την πρόληψη της γήρανσης που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο, ουσίες που βοηθούν τη διάχυση του φωτός και μειώνουν την εμφάνιση σημαδιών, κηλίδων και ρυτίδων, και διορθωτικό χρώμα για την αλλαγή του φυσικού τόνου της επιδερμίδας.

   Οι βάσεις υπάρχουν σε τρεις βασικές μορφές : υγρή, κρέμα ή σκόνη και σε συνδυασμούς αυτών. Αναζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού ομορφιάς για να μάθετε ποια βάση είναι η πλέον κατάλληλη για τον τύπο και το χρώμα του δέρματός σας, ανάλογα με την εποχή του έτους.

  • Το μακιγιάζ των ματιών

   Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή και απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό και προϊόντα.

   Η μάσκαρα είναι μια μαλακή και πηχτή κρέμα για τον τονισμό των βλεφαρίδων. Περιέχει πολυμερή για να προσδώσουν την ελαστικότητά της, σιλικόνες που βελτιώνουν την αντοχή στο νερό και τη διάρκειά της, κηρούς που δείχνουν τις βλεφαρίδες παχύτερες, χρωστικές ουσίες (μαύρο, καφέ, σκούρο μπλε) και μερικές φορές ουσίες που δίνουν ένα μεταλλικό φινίρισμα και ίνες για την επιμήκυνση των βλεφαρίδων.

   Οι σκιές των ματιών έχουν μορφή κρέμας, ραβδίου ή σκόνης που εφαρμόζεται στα μάτια με μαλακή και στεγνή βούρτσα ή με συσκευή εφαρμογής αφρού. Η βάση των συμπαγών σκιών ματιών είναι τάλκης ή μίκα. Τα υπόλοιπα συστατικά βοηθούν στην προσκόλληση της σκιάς στα βλέφαρα.Xρησιμεύουν έτσι ώστε η σκιά να προσκολλάται στα βλέφαρα, να παρέχει κάλυψη και αδιαφάνεια και να έχει φωτεινότητα διαφορετική από το χρώμα.

   Οι καινοτομίες στον τομέα αυτό προέρχονται από το χέρι του λιπαντικά και άλλα υλικά που φέρνουν πολύ περισσότερη λάμψη και καλύτερη υφή. Ή ακόμα και η δυνατότητα εφαρμογής των χρωμάτων σε στρώματα με ανάγλυφο ή χωρίς αυτό και μια μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων.

  • Το μακιγιάζ των χειλιών

   Τα κραγιόν είναι τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα προϊόντα μακιγιάζ. Παρασκευάζονται από κεριά, έλαια, χρωστικές ουσίες και ενυδατικά. Τα κεριά βοηθούν στη διαμόρφωση του προϊόντος και στην ευκολότερη εφαρμογή. Τα έλαια, όπως ελαιόλαδο, καστορέλαιο, βούτυρο καρύδας, λανολίνη, βαζελίνη, συμβάλλουν στη φωτεινότητα και την ομαλότητα. Περισσότερα έλαια και λιγότερα κεριά, καθιστούν τα κραγιόν πιο υγρά και λαμπερά και δίνουν περισσότερη λάμψη στα χείλη.

   Προστίθενται επίσης παράγοντες ενυδάτωσης, όπως η αλόη ή η βιταμίνη Ε, για να κρατήσουν τα χείλη μαλακά. Ορισμένα κραγιόν περιέχουν αντηλιακά για να προστατεύουν τα χείλη αλλά και για προστασία του χρώματος και βελτίωση της υφής. Τα ξηρότερα έλαια βοηθούν στη διάρκεια του προϊόντος καθώς σχηματίζουν ένα λεπτό και σταθερό στρώμα.

 • Περιποίηση επιδερμίδας

  Η διατήρηση μιας υγιούς όψης και ενυδατωμένης επιδερμίδας, βελτιώνει την εμφάνιση αλλά και τη διάθεση. Η εξωτερική εμφάνιση αντανακλά τη φροντίδα του εαυτού: η ισορροπημένη δίαιτα, η φυσική δραστηριότητα και η κατανάλωση αρκετού νερού είναι απλοί τρόποι καθημερινής φροντίδας. Τα καλλυντικά βοηθούν στη διατήρηση της υγιούς όψης και στην προστασία της επιδερμίδας.

  • Πώς λειτουργεί το δέρμα

   Το δέρμα μας αποτελείται από τρία διαφορετικά στρώματα: το εξωτερικό στρώμα που ονομάζεται επιδερμίδα, το δεύτερο στρώμα που ονομάζεται χόριο και τέλος, τον λιπώδη ή υποδόριο ιστό. Η επιδερμίδα αποτελείται κατά 15% από νερό. Εάν η υγρασία της πέσει κάτω από το 10%, το δέρμα γίνεται τραχύ και ξηρό. Εάν πέσει ακόμα περισσότερο, το δέρμα θα παρουσιάσει ρωγμές και θα μειωθεί η ευελιξία.

   Ο χώρος μεταξύ των κυττάρων της επιδερμίδας καταλαμβάνεται από ένα μείγμα συστατικών, γνωστών ως «φυσικός παράγοντας ενυδάτωσης». Ο παράγοντας αυτός ρυθμίζει την απώλεια νερού από το ανώτερο στρώμα και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας από τα βαθύτερα στρώματα. Η χρήση ισχυρών σαπουνιών ή η έκθεση σε ισχυρούς διαλύτες (π.χ. απορρυπαντικά) μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του παράγοντα ενυδάτωσης και μαζί σε απώλεια της ικανότητας του δέρματος να διατηρεί την υγρασία.

   Τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται συνεχώς. Για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων υπεύθυνα είναι τα φυσικά ένζυμα που πρέπει να ενυδατωθούν για να λειτουργήσουν σωστά.

   Το δέρμα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας έναντι εξωτερικών παραγόντων. Τα καλλυντικά είναι σημαντικά προϊόντα για την ενίσχυση της λειτουργίας του δέρματος.

  • Καλλυντικά ενυδάτωσης

   Τα ενυδατικά toners, κρέμες και λοσιόν είναι συνήθως γαλακτώματα νερού σε λάδι. Περιέχουν υγροσκοπικές ουσίες που βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του. Οι ουσίες αυτές προσελκύουν σωματίδια νερού, εμποδίζοντας το δέρμα να στεγνώσει. Στην περίπτωση του ξηρού δέρματος, τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται πολύ γρήγορα. Με την εφαρμογή ενυδατικών προϊόντων αυξάνεται η περιεκτικότητα σε νερό και ομαλοποιείται η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, λύνοντας το πρόβλημα της ξηρότητας.

   Οι ενυδατικές κρέμες έχουν δείκτη διάθλασης παρόμοιο με αυτόν του δέρματος και συνεπώς μεταφέρουν το φως αντί να το ανακλούν. Όσο πιο ενυδατωμένο είναι το δέρμα, τόσο πιο ημιδιαφανές γίνεται το εξωτερικό στρώμα επιτρέποντας στο φως να προσεγγίζει τα βαθύτερα στρώματά του, βελτιώνοντας τον τόνο του.

  • Καλλυντικά αντιγήρανσης

   Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο, αλλά μπορούμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις της γήρανσης. Καθώς μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τη διαδικασία της κυτταρικής φθοράς, βελτιώνεται συνεχώς η σύνθεση που εφαρμόζεται σε προϊόντα που αποσκοπούν στη μείωση των συνεπειών της.

   Έως σήμερα, τα προϊόντα ενυδάτωσης και οι βάσεις μακιγιάζ περιέχουν συχνά αντιηλιακή προστασία, η οποία βοηθά στην προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες και, ως εκ τούτου, αποτρέπει επίσης τη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στον τομέα των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών, που αποτελούν βασικές πτυχές της καταπολέμησης των επιπτώσεων που φέρνουν τα σημάδια της ηλικίας.

  • Προϊόντα καθαρισμού επιδερμίδας

   Ένα ουσιαστικό μέρος της καθημερινής υγιεινής είναι το ντους. Με αυτόν τον τρόπο μένουμε καθαροί και με καλή εμφάνιση (ενώ παράλληλα έχουμε προστασία από τις λοιμώξεις και τις ασθένειες).

   Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων για τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Τα βασικά συστατικά των σαπουνιών και των αφρόλουτρων είναι οι επιφανειοδραστικές και απορρυπαντικές ουσίες που επιτρέπουν στο νερό να διαβρέξει την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα περικυκλώνουν τα σωματίδια των ρύπων που απομακρύνονται με το νερό και το τρίψιμο.

   Ο εγκλωβισμός των στερεών σωματιδίων και των αιωρούμενων ελαίων, ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μέσω της τριβής, καλείται «γαλακτωματοποίηση». Άλλα συστατικά που προστίθενται είναι τα αρώματα καθώς και παράγοντες ενυδατικοί.

   Τα καθαριστικά προϊόντα είναι ασφαλή. Η ασφάλεια αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της βιομηχανίας καλλυντικών. Όλα τα καλλυντικά προϊόντα υπόκεινται σε αυστηρές αξιολογήσεις ασφάλειας πριν ξεκινήσουν να πωλούνται στην αγορά. Το φυσικό pH του δέρματος (η ισορροπία μεταξύ οξέων και αλκαλίων) είναι 5.5. Το παραδοσιακό σαπούνι είναι εξαιρετικά αλκαλικό (pH 8-10) και η υπερβολική χρήση του μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξηρότητα, διότι αφαιρεί το στρώμα των προστατευτικών ελαίων από την επιδερμίδα. Αυτή η επίδραση μπορεί να αποφευχθεί με ενυδάτωση της επιδερμίδας μετά τη χρήση του σαπουνιού.

   Η προσωπική υγιεινή είναι θεμελιώδης για την πρόληψη της εξάπλωσης των μολυσματικών ασθενειών. Στην περίπτωση που το νερό και το σαπούνι δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, το Διεθνές Φόρουμ Επιστημόνων συνιστά τη χρήση γέλης και υγρών με βάση το οινόπνευμα.

  • Προϊόντα μαυρίσματος χωρίς ήλιο

   Το μαύρισμα χωρίς ήλιο είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση για να αποκτήσετε ένα ελκυστικό μαύρισμα χωρίς έκθεση της επιδερμίδας σε υπεριώδη ακτινοβολία, την καταστροφική ακτινοβολία που προκαλεί έως και τον καρκίνο του δέρματος.

   Τα περισσότερα προϊόντα αυτομαυρίσματος περιέχουν ενυδατικά συστατικά που κρατούν την επιδερμίδα υγιή και εύκαμπτη, έτσι ώστε να μην προκαλούν εγκαύματα ή γήρανση του δέρματος. Ωστόσο, δεν περιέχουν όλα φίλτρα για τις υπεριώδεις ακτίνες UV, με αποτέλεσμα να μην προστατεύουν από τον ήλιο. Αν το προϊόν παρέχει αντηλιακή προστασία, στην ετικέτα εμφανίζεται ένας αριθμός που αντιστοιχεί στον παράγοντα προστασίας από τον ήλιο (βαθμός προστασίας SPF) καθώς και το σύμβολο της προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία UV. Αν το προϊόν δεν παρέχει προστασία είναι πολύ σημαντικό να βάζουμε αντηλιακό προϊόν πριν την έκθεση στον ήλιο.

   Τα προϊόντα μαυρίσματος χωρίς ήλιο περιέχουν συνήθως ένα δραστικό συστατικό που αντιδρά χημικά με τα αμινοξέα του δέρματος προκαλώντας μια αντίδραση παρόμοια με εκείνη του φυσικού μαυρίσματος. Ο χρωματισμός που επιτυγχάνεται δεν είναι μόνιμος και δεν απαιτεί έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι έως 10 ημέρες, ανάλογα με το άτομο και το προϊόν.

   Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος είναι ασφαλή για χρήση και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

  • Προστασία από τον ήλιο

   Το φως του ήλιου είναι πολύ καλό για την υγεία μας, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε τη βιταμίνη D που χρειαζόμαστε για γερά οστά, καλύτερη διάθεση και περισσότερη ζωτικότητα. Ωστόσο, χωρίς την κατάλληλη προστασία, τα αποτελέσματά του μπορεί να είναι επικίνδυνα.

   Οι αρνητικές επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο οφείλονται κυρίως στο υπεριώδες φως (UV): τις ακτίνες UVA και UVB και στις υπέρυθρες ακτίνες (IR).

   Βραχυπρόθεσμα και επιφανειακά, αυτές οι ακτίνες μπορεί να οδηγήσουν σε ηλιακό έγκαυμα. Και για μεγαλύτερες περιόδους, μπορούν να διεισδύσουν σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες, να γεράσουν το δέρμα και να επηρεάσουν την άμυνά του, ενώ μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε διάφορους τύπους καρκίνου. Το δέρμα μας έχει φυσικούς μηχανισμούς άμυνας με τη μορφή της μελανίνης, της ουσίας που μας επιτρέπει να μαυρίζουμε, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

   Η βιομηχανία καλλυντικών εργάζεται συνεχώς σε συνεργασία με επιστήμονες, δερματολόγους, φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες, στην αναζήτηση ασφαλέστερων και αποτελεσματικότερων προϊόντων προστασίας.

   Η χρήση ενός προϊόντος με υψηλότερο ή χαμηλότερο SPF ποικίλλει ανάλογα με τον φωτότυπο του κάθε ατόμου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το δέρμα μας και σε ποια ομάδα ανήκει. Για την ταξινόμηση του αναλύονται δύο θεμελιώδεις πτυχές: το χρώμα που έχει το χειμώνα και το χρώμα που αποκτά το καλοκαίρι. Κάθε τύπος δέρματος απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία.

   Κανονικά, τα πιο ανοιχτόχρωμα δέρματα χρειάζονται περισσότερη προστασία, αλλά τα σκούρα δέρματα πρέπει επίσης να προστατεύονται. Ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιεί δείκτη προστασίας SPF 20 χωρίς να καεί ενώ άλλο άτομο χρειάζεται μεγάλο δείκτη SPF 50+. Εάν δεν γνωρίζετε ποιο προϊόν είναι πιο κατάλληλο για εσάς ή εάν έχετε κάποια ειδική πάθηση, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, δερματολόγο ή φαρμακοποιό.

   Το SPF (Sun Protection Factor) είναι μια ένδειξη της προστασίας που παρέχει ένα προϊόν έναντι της ακτινοβολίας UVB. Υποδηλώνει την ικανότητα ενός αντηλιακού προϊόντος να φιλτράρει τις ακτίνες UVB. Ένας δείκτης SPF 15 σημαίνει ότι το προϊόν φιλτράρει περίπου το 93% των ακτίνων UVB ενώ, ένας δείκτης SPF 30 σημαίνει ότι φιλτράρονται περίπου το 96% των ακτίνων. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι ο ελάχιστος συνιστώμενος δείκτης προστασίας είναι ο SPF 15. Παράλληλα συνιστούν να φοράτε καπέλο, γυαλιά ηλίου και να κάθεστε στη σκιά τις μεσημεριανές ώρες καθώς κανένα αντηλιακό προϊόν δεν προστατεύει πλήρως από τον ήλιο.

   Η προστασία από την ακτινοβολία UVA επισημαίνεται με τα γράμματα UVA σε ένα κύκλο. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν καλύπτει το συνιστώμενο ελάχιστο επίπεδο προστασίας.

  • Πώς χρησιμοποιούνται τα αντηλιακά

   Αγοράστε το αντηλιακό και μετά χρησιμοποιήστε το! Δεν μπορεί να σας προστατεύσει μέσα στη συσκευασία. Το πιο σημαντικό είναι να το εφαρμόσετε σωστά! Ο καλύτερος τρόπος είναι να το εφαρμόζετε 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και πάντα σε γενναίες ποσότητες. Φανταστείτε μια κουταλιά προϊόντος σε κάθε περιοχή που θέλετε να προστατέψετε και, πολύ σημαντικό, να το εφαρμόζετε ξανά κάθε 2 ώρες, ειδικά στα παιδιά! Και ειδικά μετά το μπάνιο. Ο ιδρώτας, το κολύμπι στη θάλασσα ή η πισίνα, η επαφή με πετσέτα και άμμο ή αθλήματα σημαίνει ότι χάνουμε το προϊόν, επομένως είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε ξανά τη φωτοπροστασία για να διατηρήσουμε την αντηλιακή προστασία στις βέλτιστες συνθήκες.

   Να θυμάστε:

   • Προστατευτείτε!
   • Αποφεύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο τις ώρες έντονης ακτινοβολίας.
   • Φοράτε καπέλο, μπλουζάκι και γυαλιά.
   • Αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο βρεφών και μικρών παιδιών.
   • Χρησιμοποιείστε τα αντιηλιακά προϊόντα με τον σωστό τρόπο!
   • Χρησιμοποιείστε τα γενναιόδωρα: ένα σώμα ενήλικα μέσων διαστάσεων, χρειάζεται 35 γραμμάρια αντιηλιακού ή έξι γεμάτα κουταλάκια του τσαγιού.
   • Ανανεώνετε συχνά την εφαρμογή, ιδίως µετά από κολύμπι, ξέβγαλμα µε νερό ή σκούπισμα µε πετσέτα.
 • Φροντίδα μαλλιών

  Το τριχωτό της κεφαλής, με επιφάνεια περίπου 600 τετραγωνικά εκατοστά, είναι ένας προστατευτικός φυσικός φραγμός όπου αναπτύσσονται τα μαλλιά. Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από κερατίνη και είναι εκπληκτικά σκληρά. Οι περισσότεροι ενήλικες έχουν 100.000 έως 150.000 τρίχες στο κεφάλι τους.

  Αυτό το όργανο έχει πολλές φυσιολογικές, ανοσολογικές και ακόμη και κοινωνιολογικές λειτουργίες. Είναι πολύ σημαντικό στις διαπροσωπικές σχέσεις καθώς τα μαλλιά επηρεάζουν την αντίληψή μας για την ομορφιά. Επηρεάζει επίσης την ψυχολογική κατάσταση καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην αναγνώριση και αποδοχή της εικόνας μας.

  Το μήκος, το χρώμα και το στυλ παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εικόνα. Τα προϊόντα μαλλιών βελτιώνουν την εμφάνιση των μαλλιών, ενισχύουν την ομορφιά τους, μετατρέποντας το χρώμα ή την υφή τους και προστατεύοντάς τα.

  • Βαφές μαλλιών και αλλεργία

   Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στις βαφές των μαλλιών. Στην εξωτερική συσκευασία των προϊόντων αναγράφονται προειδοποιήσεις ενώ στα φυλλάδια οδηγιών που περιέχονται στο κουτί δίνονται οι οδηγίες ασφαλούς χρήσης. Πριν από κάθε χρήση της βαφής, ακόμα και αν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από το ίδιο άτομο, πρέπει να διενεργείται ένα τεστ αλλεργίας.

   Σύσταση της Cosmetics Europe για το τεστ προειδοποίησης αλλεργίας στις βαφές μαλλιών

   Σύσταση_Cosmetics Europe_Βαφές Μαλλιών_Allergy_Alert_Test
   Allergy Alert Test CE- translation GR

    

 • Προϊόντα περιποίησης & υγιεινής

  • Στοματική φροντίδα

   Ένα υγιές στόμα και δόντια έχουν τεράστια επίδραση στη συνολική υγεία, καθώς μπορούν να αποτρέψουν ή τουλάχιστον να μειώσουν την είσοδο παθογόνων μικροοργανισμών. Η καθημερινή στοματική υγιεινή είναι ζωτικής σημασίας και παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική μας υγεία. Από καθαρά αισθητική άποψη, τα υγιή δόντια συμβάλλουν πολύ στην εικόνα μας. Εκτός από τη φροντίδα των μαλλιών και του δέρματός μας, τα καλλυντικά προϊόντα μας βοηθούν να διατηρήσουμε το στόμα και τα δόντια μας υγιή.

   Οι οδοντόκρεμες δεν είναι όλες ίδιες. Έχουν διαφορετικά συστατικά και προορίζονται για διαφορετικές χρήσεις. Συνδυάζουν φθόριο, για την προστασία από την τερηδόνα, με συστατικά για την πρόληψη της πλάκας και της ουλίτιδας.

   Ο καθαρισμός των δοντιών μας είναι ο τρόπος με τον οποίο αποφεύγουμε τη συσσώρευση βακτηρίων, τα οποία μπορούν να βλάψουν το σμάλτο των δοντιών και να οδηγήσουν σε τερηδόνα. Εάν παραμεληθεί, αυτή η περιοχή μπορεί να προκαλέσει ασθένειες που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια δοντιών.

   Ο πληθυσμός είναι καλύτερα ενημερωμένος από ποτέ για τη στοματική υγεία και φροντίδα. Αυτό οφείλεται στις προσπάθειες των επαγγελματιών υγείας και των δημόσιων αρχών, οι οποίοι με εκπαιδευτικές εκστρατείες ευαισθητοποίησης έχουν διδάξει στο κοινό ότι η στοματική υγεία βελτιώνει τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία.

  • Αποσμητικά και υγιεινή

   Οι σύγχρονοι καταναλωτές επιλέγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής και χρησιμοποιούν αποτελεσματικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης και ομορφιάς, με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής.

   Η εφίδρωση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Αν και ο ίδιος ο ιδρώτας είναι πρακτικά άοσμος, τα μικρόβια που ζουν στην επιφάνεια του δέρματος τον διασπούν και προκαλούν δυσάρεστες οσμές.

   Η διαφορά ανάμεσα στα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά είναι ότι τα πρώτα μειώνουν την εφίδρωση, ενώ τα δεύτερα εξουδετερώνουν τις μυρωδιές χάρη στην παρουσία αντιβακτηριακών ουσιών.

   Τα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά είναι αποτελεσματικά, ασφαλή προϊόντα.

  • Προϊόντα για τα παιδιά

   Η παιδική επιδερμίδα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των ενηλίκων και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και βρέφη. Είναι 20% έως 30% πιο λεπτό από το δέρμα ενός ενήλικα, επομένως μπορεί να χάσει ευκολότερα υγρασία και θερμοκρασία.

   Τα καλλυντικά προϊόντα για παιδιά πρέπει να περιέχουν πιο ήπια καθαριστικά και λιγότερο άρωμα και να έχουν pH κατάλληλο για το παιδικό δέρμα.

  • Παιδικές οδοντόκρεμες με φθόριο

   Οι παιδικές οδοντόκρεμες φέρουν επισήμανση για τη συνιστώμενη ποσότητα και τον τρόπο χρήσης. Η κατάποση μικρής ποσότητας οδοντόκρεμας κατά το βούρτσισμα είναι ασφαλής.

   Το φθόριο στην οδοντόκρεμα βελτιώνει δραστικά την υγεία των δοντιών και είναι ασφαλές για χρήση από παιδιά. Ο κανονισμός της ΕΕ ορίζει τα μέγιστα επίπεδα φθορίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Για τα παιδιά, τα κράτη μέλη έχουν εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για τα συνιστώμενα επίπεδα φθορίου στις οδοντόκρεμες.